Hjälp att hitta 50-årspresent

När man fyller 50 vet man ofta vikten av att njuta av det goda i livet. Billiga material och flottig snabbmat har fått ge vika till förmån för välsydda plagg, vackert formgivna föremål och vällagade måltider. Man har kanske tröttnat på konsumtion överlag och vill bara fokusera på att ha det gott, såväl bildligt som bokstavligen talat. En nybliven 50-åring är med andra ord ofta en person som uppskattar både vackra och välsmakande ting. En bra idé är att spinna vidare på detta faktum när du gör ditt val av 50-årspresent. En gåva skulle med fördel kunna vara något som går att använda i samband med en god måltid, gärna med ett vackert utseende. 

iittalla essence

Här blir dessa vackra, eleganta vinglas från klassiska formgivaren Iittala en stark kandidat. Glasen är en del av den fina serien ”Essence”, designad av Alfredo Häberli. Häberli står även bakom Iittalas populära serie ”Origo”, där det också finns mycket skönhet att välja bland. Glasen i serien ”Essence” har ett smäckert och balanserat uttryck som lyfter middagsdukningen till nya höjder. De runda formerna smälter in och utstrålar behaglig symmetri. 

Genom att ge bort ett 4-pack vinglas kan du låta 50-åringen själv få välja om han eller hon vill stanna vid att njuta av dessa fyra glas, eller om det kanske ska få bli startskottet för en ny samling där glasen kompletteras av fler delar ur Essence-serien. Du kan med fördel ge bort denna gåva i kombination med en flaska väl utvalt rödvin, och varför inte ett par ostar som passar till? Ett runt, fruktigt rödvin med ett urval av starka och milda ostar gör sannolikt att mottagaren genast börjar längta till det första användningstillfället.

Det viktiga är ju att mottagaren känner att det finns en tanke bakom presenten, vilket blir ännu tydligare om du ger bort ett helt ”startkit” för njutningsfyllda vinkvällar. Hur du än väljer att presentera din gåva finns det ingen tvekan om saken: dessa härliga glas från Iittala kommer att göra succé, med sin fröjd för ögat och sina löften till gommen! 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts